Tips og tricks

Oplevelser i drone-højde – dette skal du have på din bucket list

Du er muligvis for ung til at føle et behov for en bucket list. Men det kan aldrig være for tidligt at interessere sig for ting man virkelig brænder for at afprøve. Et godt liv er et liv der byder på mange uforglemmelige oplevelser.

Og et faldskærmsudspring er med garanti en oplevelse du aldrig kommer til at glemme igen. Det er premium-stof til den slags historier vi elsker at fortælle vores venner, børn og endda børnebørn.

Et faldskærmsudspring er et minieventyr i særklasse. Det lugter af fare. Men faktisk er mange af de ting du gør hver eneste dag markant farligere end et faldskærmsudspring. At krydse en befaren vej, for eksempel. Eller cykle på arbejde, lave mad, eller skændes med svigermor.

Når du står på et 7m udspringstårn, kan højden virke skræmmende. Og med god grund. Det gør ordentligt nas, hvis du lander forkert i vandet. Men deroppe, i flere tusinde meters højde, har du slet ingen fornemmelse for højden.

Du skal heller ikke springe ud alene. Det hedder tandemudspring, når du er surret fast til en erfaren instruktør der styrer faldskærmen og dig, mod en blød landing. Du får selvfølgelig mulighed for at holde tøjlerne undervejs.

Tag på drømmerejse først

Luk øjnene for et øjeblik og forestil dig det: du stiger på et lille fly som stiger op til 4000 meters højde. Det er så høj som de højeste bjerge i Alperne. Men når du kigger ud af vinduet fra denne højde, er sansen for afstanden helt væk.

Landskabet under dig er totalt abstrakt, som et kort eller som Google Earth på en storskærm. Det er helt fladt og todimensionalt.

Når du springer ud af flyet sammen med instruktøren, kommer det frie fald. I dette øjeblik får du sådan et voldsomt adrenalinsus, at der slet ikke er plads til angst og lignende følelser.

Nu oplever du den ultimative frihed ved at suse igennem luften som en falk i styrtdyk. Så kommer rykket, når skærmen åbner sig og derfra svæver du graciøst mod jorden. Derfra til landingen er adrenalinen erstattet med dopaminer og endorfiner.

Nu føler en glødende glæde i hver eneste af din krops celler.

Hvor og hvordan foregår det?

Du kan prøve faldskærmsudspring på Sjælland, Fyn og Jylland, i diverse faldskærmsklubber. Faldskærmsudspring fås som oplevelsesgave som du kan give dig selv, eller andre. Det er måske ikke så velegnet som overraskelse, af indlysende grunde. Men for nogen der er parat til sådan et eventyr er det en kanon gave.

Detaljerne, såsom hvilken slags fly og højden for udspringet, afhænger af de klubber der organiserer det. Men som regel springer du ud fra 3-4000 meters højde. Klubben stiller også al det nødvendige udstyr, skærm, hjelm, støvler, handsker etc. Og du kan få turen videofilmet.

Med eller uden video, er det med garanti en uforglemmelig oplevelse.