Droner

Droner til professionelle formål

Pro drone

Droner til professionelle formål befinder sig i et andet prisleje end modeller målrettet hobbybrug. Er du blot entusiast, er det næppe nødvendigt at bevæge sig op i dette prisleje, men er det meningen, at dronen skal bruges i et professionelt øjemed, skal du naturligvis ikke gå på kompromis.

Der findes mange fabrikanter af droner – ikke alle har dog målrettede droner til erhvervsmæssig brug. Ét af de brands, der har, er også ét af de mest prominente brands; DJI. De har særligt to modeller, der egner sig godt til brug i professionelle og erhvervsmæssige sammenhænge. Det er deres Matrice 600 og Inspire 2, der er tale om.

DJI Matrice 600

Dette er noget af det ypperste inden for droneverdenen. Den er udstyret med seks motorer og propeller, der garanterer optimal stabilitet. Kamerasoklen kan rotere selve kameraet 360 grader, hvilket gør den ideel til professionelle arbejdsopgaver. Kameraets indstillinger vedr. shutter- og framespeed, ISO osv. kan styres fra fjernbetjeningen.

Modellen fås desuden i en variant, der er udstyret med et kamera fra Hasselblad. Det medfører dog en prisstigning på ca. 100.000 kr., hvorfor de færreste vil mene, at dette er pengene værd. I så fald er det i hvert fald en god idé, at du finder en god finansieringsløsning på en webside som låntrods.dk.

Prisen på Matrice 600 fra DJI varierer, men befinder sig i omegnen af 35.000 kr.

DJI Inspire 2

Inspire 2 fra DJI har meget tilfælles med Matrice 600. Det er nemlig også én af de mest avancerede droner på markedet. Derfor fremhæves den ofte som en god investering hos forhandlere af professionelle droner. Den er baseret på Inspire 1-modellen, men har fået forbedret batteritid, stabilisering og anti-collision-system.

Det betyder, at den nuværende version kan observere forhindringer på 30 meters afstand. Ét af de aspekter, der dog har gjort Inspire 2 særligt interessant blandt professionelle dronefotografer er, at den også virker i meget kolde omgivelser. DJI har nemlig udstyret batteriet med indbygget varmefunktion, så det ikke belastes, når det udsættes for massiv kulde.

DJI Inspire 2 er en kende billigere end Matrice 600, men du bør fortsat forvente en pris på ca. 25.000 kr.

Vær opmærksom på regler ved professionel droneflyvning

Ønsker du at flyve på offentlige steder, er det et krav, at du har et registreret dronebevis. Samtidig er det påkrævet, at droner der vejer over 7 kg. udelukkende flyves fra på forhånd godkendte områder. En sådan drone skal ligeledes være ansvarsforsikret.